Premontrei Rendház

Helyszín: Gödöllő
Tervezés éve: 2012-13
Tervezők:
Mészáros János
Mészáros Tamás
Mészáros András
Mészáros Márton

A Gödöllői Premontrei Perjelség új rendháza nyugodt tömegképzésével, letisztult anyaghasználatával rendezi a terület korábbi épületeinek kissé heterogén megjelenését.

A rendház a korábbi épületszárny északi szomszédságában, fákkal körülvett ligetes környezetben áll. A terület természetes lejtését kihasználva több, a különféle használatoknak megfelelő terepszinti bejárattal készült, Keletről a főbejárat, Északról a gazdasági megközelítés, Nyugatról pedig a rendezvényterem, és egyben az épület publikus bejárata nyílik.

A legalsó szinten található kisebb zenekaroknak megfelelő auditórium az épület ortogonális rendszeréből kimozdított helyzetével, és természetes kőburkolatával jelzi a különleges funkciót.